.kugadis biasa.

heh.wpon aku kasar dan sebagainya. aku ttp naluri keperempuanan okek.sila fahami akuh.

yaah. aku post di sini kerana…aku nak kasi tahu bahawa…

aku dah tukar blog.. hahahahaha.

ini link nya..  http://onieloli.ilyfe.net/

hoho.buat ammar. aku semakin biasa dan tega dgn kehidupan sbg ketua tingkatan.. hakhak

buat basyier. semua terserah kpd mu kwn. tentukan hala hidupmu sendiri! aku prcaya kau boleh!

buat mierah. kita ttp jiran yg cun! ang sek agama kah. integrasi kah. peduli apa. cara kita! haha

apa2 pon. dimana pon. kita ttp kwn! bila kau dah terkenal nnt,jgn laa lupakan aku pulak.. =p

okeh. akhir kata… kunjungilah blog aku.. imean, blog baru. haha

gtg bebeh. bubyee.. mmuaahx to wordpress.. =]

sehari di sekolah

hoho.sekarang waktu est! haha.ku di makmal komputer lower form dulu..ngeh3. teringat kisah lama ku dan kawan2. ngeh3. form1 mmg menggembirakan..lalala.

hurmm.dah lama aku x post blog ek..berapa hari yaa? hurm.4-5 hari kot..ngeh3. busy la wei! huhu.mana time nak buat keceriaan kelas..sukan lagi..sob..sob..minggu depan dah lawan..baru 2 hari ja training..adeh.buat star bleh.. hoho.lompat kijang n lompat jauh kali ne mencabar siot..hoho. aku kena fight dgn kak ezne n asilah..lost juga.. adeh.mereka hebat2 dowh! hurmm.mcm tiada harapan jaa. xpalaa. try the best.. hurmm.hari sukan taun neh mcm kelam kabut..x meriah lak tuu..mcm x cukup prsediaan jaa..kenapa yaa? huk3

yaa.bercakap mengenai keceriaan kelas..kelasku baru jaa nak mula buat ceria2 sikit2..hoho. busy..malas..segalanya tentangku. adeh. susah ah jadi ketua tingkatan neh..suma nak kena uruskan sendiri..hoho. tiada masa untuk lepak2 dowh!

hurmm.dah 4 hari start sekolah untuk minggu ne..so, dah 4 hari kawan2 memulakan hidup baru di mrsm..gimana ya basyier di sana..? sihat2 dan ceria2 sahaja hendaknya..hehe. hurmm.sunyi jaa kelas kuh. tinggal 23 org jaa lagi. haha. nazirul udah pulang ke derma setelah seminggu di mckk. adeh. rugi btol.. hurmm.xpa laaa. balik laah. byk lagi tempat kosong kat 4B neh..

okeh.perutku mula berjamming..yeah! time to eat! haha.sukahati aku jaa nak mkn wkt mana..adeh.xpa..xpa..sabar lah wahai perot..

okeh.gtg..udah mls mahu menaip..bubyee.. =]

hari ini kotak hati saya berkata : ‘pulanglah =]’

hujung minggu tiba lagi

yuhuu.hujung minggu amat kusuka..kenapa??boleh relex2.. hoho.boleh kah relex?? damn.byk kerja siot..hoho. tp..spt prinsipku tahun2 lepas juga..cuti is cuti..haha. selalunya waktu cuti mmg aku x pegang buku lgsung or doing something usefull laah. aku selalu mnghabiskn masa relex2 aja dong..nama pon cuti..hehe.

wahh.byk yaa homework minggu neh..huk3. bila laa aku mao bt duty roster 4Best..huk3. busy apa ntah. xpa2..aku janji akan tunaikn tanggungjawabkuh dgn amanah! ahahx! sengal.

okeh.aku pon x mau membebel byk2..aku rasa aku perlu berubah. bila nak start?? esok laah..minggu dpn laah..nnt laah..damn. jgn jd bongok okek. hoho. sedapya mngutuk diri..heh. aku punya masalah menangguh kerja..hoho. teruk kan..doakn laah aku..sob.sob. sengal mampos

hurm.esok kakakku dah nak balik KL,so sunyi la sket kan.. nnt aku pon dah jrg on9,maybe..yelaa. nak on9 bt pa lg.. kwn YM sejatiku dah xda..i mean,basyier. dia tiada mengonlinekn diri.. nak on9 pon,myspace,fs jelaa.ada la jugak kwn 2-3 kerat..heh.

okek.nothing much  wanna say..mumble aja! bubyee.. =]

hari ini kotak hati saya berkata : ‘berkecamok’

sehari sbg ketua tingkatan

heh.baca laa title tuh. x pyh laa aku terangkn lagik. huhu. mcm semua ketahui,ammar dah xda..so,aku sbg penolong ketua tingkatan, kena laa amik alih tugas. huhu.

okeh.pagi2 lagi,aku pegi sekolah, mcm biasa laa.. lewat! org dah turun pg makmal physic,aku baru naik kelas,amik buku..hoho. buku tinggal! ngeh3. dah tu,sampai kelas jaa,ada taik apa ntah atas meja akuh. damn! apalaa malang nasibkuh rini. sob..sob..lps tukar meja apa semua. turun klas physic. heh.aku jaa duk lewat! hurmm

dah sampai tuh. brmula laa tugas aku sbg ketua tingkatan. sob.sob. bagi salam,amik sains chekgu. huh.kerja remeh pon kena bt..huk3. naseb baik suma chekgu bagi kerjasama.. hurmm.pasni kena kerjasama semua bdk2 kelas plak. nak wat keceriaan. huk3. byk btol kerja!

hoho.setelas 3 org bdk kelas kami pg SBP.. [aqilah,ammar,nazirul] minggu dpn, lagi 6 org akan keluar pg MRSM. sob.sob. ainol.jat nizar.jasmin.sajida.hidayah.nisa.. sob.sob. tinggal 22 org ja laa pasni. hoho.mesti sunyi kann. sob.sob. xpa laa..good luck kwn2!

hoho.pyh gak ek jd class monitor neh.kena alert! sob.sob. apalaa naseb. hoho. oke daa. not inmood utk menulih..bubyee. =]

hari ini kotak hati saya berkata, ‘aku dah penat’

.februari muncul lagi.

agaga.februari muncul lagi..hehe. 11 februari tiba jua. haha. ayat x bleh blah…aku dah enambelas..haha.mcm biasalaahh mcm2 laah aku brazam. heh.dah laa onie,jgn duk brazam saja! okeh.brcakap tentang februari..heh.

Aquarius yg istimewa! yeaahh.itu aku..haha

PERIBADI – gadis/jejaka aquarius seorang yg amat pemurah dan sedia brtoleransi. menjadi individu yg sering didatangi teman2 brmasalah utk mendapatkn nasihat,pendapat mahupun masalah kewangan. aquarius mmg bijak dan pakar menanganinya. [hehe.btol3..haha.perasan.damn.]
POSITIF – peramah, berdikari, bijak dari segi intelek, setia dan jujur serta tidak gemar meniru org lain. jadi diri sendiri dan berpendirian. [ngeh3.aku setuju! ;p]

NEGATIF – boleh jadi seseorang yg beremosi dan sukar dijangka. emosi kerap kali brubah. [erk.sgt betul..]

WARNA – merah [agak suka warnanya..terang!]
BUNGA – hujung januari, bunga carnation. februari,bunga violet [oh!ku suka violet! tgk laah kelaskuh! hehe]

PASANGAN –

paling serasi – gemini, libra, aquarius

serasi – pisces, aries, sagittarius, capricorn [hehe.shahir di sini?]

sederhana – cancer, virgo

tidak serasi – taurus, leo, scorpio

TENTANG JEJAKA AQUARIUS – [khas utk kwn ku basyier ;P]

nampak mcm baik. ibarat kata ‘pijak semut pun tak mati’. tetapi sebenarnya tidak begitu. jejaka aquarius sukakan gadis yg cantik dan pandai menarik perhatiannya. jejaka aquarius cepat berasa bosan. sebelum ditinggalkan,baik kamu cepat cabut! [hello.saya rasa kwn saya x begitu. dia baik aja okek!]

sumber : remaja 1 Feb 2008,bil 515.

hehe.itu semua firasat shj.jgn prcaya bulat2..khurafat! ;p

hehe.td bfday akuh. biasa2 aja..nothing special..sama spt hari2 lain juga..sob.sob. sedeh ada laa.kwn kuh,class monitor kuh.ammar,sudah mao pindah..jirahku jua. amierah rushaliha. sob..sob..sgt sedih! kwn22..harap2 kita ttp kawan yah! =]
hari ini, 12 hari bulan,bfday kawanku basyeir dan nan! may God bless you kwn2. syg kamu nan. enon juga..haha. persahabatan kita kekal selamanya.. ❤ bff

okeh.dah laa tuh..gtg. bubyee.. mmuuaahhx! =]

hari ini kotak hati saya berkata, ‘lebih baik’

cuti kejap!

hoho.cuti! cuti kah?? x mcm cuti pon! huhu. capek.capek. ada kem kadet poli di skolah. wpun sehari jaa,penat mcm 10 hari siot.. yalaa.bila dah jadi faci tuh,kepanatan,kegiatan brtambah laa. kami laah kena rancang dan jln kan segalanya. capek bangat seyh.
hoho.bdk2 form1 la neh,sukar dibentuk yaah.agak kurang ajar dan x menurut kata.hoho. penat aku. nak mrh,x sampai hati la pulok. bdk pmpuan kan..xkan nak marah kaum sendirik. heh.baiknyaa aku. hoho.seperti sedia mklum..atiq n fadh join kadet gak..hehe. best laah ada depa! aku,nia n dilah jd faci group depa laah. mng kawat tuu.hehe. tgk laa sapa ajr..haha. wkt tresure hunt tuh. haha.kecoh siot.. aku yg plan tressure hunt..so,aku dgn baik hatinyaa, bocorkn rahsia untuk group akuh. hakhak.ku xjujur! hehe.bkn x jujur laah.semangat tau bila kita jd faci..hehe.tp malangnya,group aku no.2 jaa..group ili 1st..haa. ili.kau bocorkn rahsia jgk kah??kita yg smbunyik belon kan?? haa.kantoi.. ;p
aha.sebut psl ili..8th february rituh,mlm kem kadet,kitorang sambut bfday dia! hehe.suprise party..best! dpt mkn kek..main belon lg..hehe.tgk laa sapa yg rancang.. ;p
Alhamdulillah..kem orientasi kadet brakhir dgn jayanya..terima kasih kpd jurulatih,chekgu2 dan bdk2 kadet semua.. =]
okeh.crita baru..aku baru sampai dr rumah tok aku di kedah. sat aja berada di sana..pg sampai sana,ptg dah balik..huhu.rindu sma mereka…agak best brjumpa spupu2 ku yg handsome dan cumeyl2 belaka. tok aku yg manis dan funny. tokwan yg pemurah dan pokok jambu yg besh! hehe. aku suka kampongku! ;p
hehe.dah..dah..aku dah penat..lewat dah neh..sok nak bangun awal..basuh kasut..hehe.okeh.gtg..bubyee..muuahhx! =]
hari ini,kotak hati saya berkata : ‘jauh’

.kesadisan.

hoho.agk sedeh dan sadis kwn2 ku mao pindah..sek sains..mrsm.. baru jaa nak rapat kan.. hurm.good luck kwn2..! kita mmg kwn dan ttp kwn! yeeaah.

okeh.today is wednesday..yeah! holiday! i like.. hurm.9.00 am, went to school. kadet meeting. hoho. form4 n form5 kadet jadik facilitator. agaga.mcm best kan. dulu2,kita kanak2. dijaga oleh faci,kali ni kami faci. yeaah! tp tnggungjawab besar dowh. hoho. capek bangat seyh. kami berlari2 sekitar sekolah. carik tempat masyuk2 mao bt tresure hunt. yeaah. best! confirm best! tgk laa sapa yg rancang..see the leg laa. haha.

okeh.kem kali ne agak best gak..coz..kwn2 ku semua ada..! atiq n fadh! luv u guys..sporting n dedicated bangat seyh. i adore u kwn2..saya syg kamu. kamu syg saya kan.. ;p

okeh.tadi balik kadet,trus tidor! haha.penat! pas2 bangun,pergi kangar lagi..adeh. pos surat tolak tawaran sek sains..hoho. dah laah.xmau ckp psl tu lagik. useless. dah tolak pown kan. okeh. went to kangar. bank in duit baju. tempah dlm inet..baju indie dowh! i like..hehe. baru dpt duet la kan.. xpa..ada lagi rm100..only??! huh.mcm2 dah aku guna..huhu. sponsor tresure hunt kadet.beli baju indie.blnja adek mkn.mkn,mkn dan mkn. n beli rantai.rm25. haha.aku pakai rantai?? style okek. ❤ indie.. ;p
aduh.apa aku merepek neyh. blah la kau onie. haha. okeh. gtg.baju x pack lagi..bubyee.. muaahhx! =]

kotak hati saya berkata : jgn dikesali’

.kotak hati.

hehe.kotak hati.itu lagu hujan daa.sgt slow dan agk best…byk lagu baru di laptop kak aku ini. rajen dia mngdownload kerna wireless helmie! thanx jirankuh. oke. mulai hari ini. di akhir blog aku,akan ada dialog spt  ‘hari ini.kotak hati saya berkata…..’ hehe.mcm best ja kan..? haha. ;p

hoho.i wanna improve my english. aku mulakn post hari ini dgn bahasa inggeris. haha

okeh.hari ini,sabtu yaa. woke up early. hurm. 8.00 a.m. awal la tu! hurm.got to go to kadet polis training. alahai.too late for me to take a bath.breakfast.bla.bla.bla.. better for me to stay at home. help my mom. sidai baju.siram pokok.bagi mkn ikan.cuci pinggan n masak! huhu. my leg still sengal2 kucing. auch.cross country?? hoho. i only help rumah sekolah by contribute 2 marks only.haha. enjoy the moment. me n all my friends menang sorak okek.

1st runner up – rumah raja [enon menang! kwn kuh]

2nd – rumah sekolah  [aku bangga!]

3rd – sheikh ahmad! haha.serve u right!

4th – rumah perlis [hehe.mmg nak kalah pon ;p]

okeh.  after having my lunch. i went to kangar with ma sis. hurm.cari sport shoes. hohoo. my sis support. i always pow her! haha. i bought power sport shoes. rm59.90 only. much cheaper than my older one. ouch! trhutang budi sama itu kasut. i used it for 3 years. its still oke but a lil bit lekang. hoho. alah membeli,menang memakai. ;p

oke.today. my dad’s green car accident. hoho. black myvi RG**** langgar bontot kereta abahku. oke lagi kereta itu. hanya calar2 kucing sahaja. the black myvi renyuk yg agak teruk di depannya. hoho. kejadian brlaku di traffic light bukit lagi kot. alaa.kat pizza tuh.

oh. today our perlis football team vs penang. hoho. now,perlis lead 2-0. chipeta sumbat kedua-duanya. hoho. pfa had a lil bit controversy. the coach, abdul rahman ibrahim had fired. hoho. xpatut! irfan bakti?? oke kah?? hurmm.boleh laa. i donno much about that case. baca paper lah! ;p

oke. hari ini kotak hati saya berkata : ‘is it the best for me?’

penat!

hoho.penatnya!

hari ni mesyuarat pibg. aduh. budak2 kadet polis kena wat kawalan kehormatan. huhu.

tahniah untuk kami..hanya sehari berlatih dah kawat dgn bagos sekali. tahniah kwn2, kakak2 dan adik2 semua. buat cg. naimah,jasamu dikenang. harap lepas ni kita cemerlang spt dulu..aminn. x dilupa,pesanan bt madam tersayang, diharap lepas ne,lebih byk peruntukan($$$) utk kadet polis. kami dah buat segalanya utk sekolah.hoho

disebabkn aku penat, so,aku xmau lah taip panjang2. so,x byk la dosa aku mengutuk madam. aku igt nak kutuk ustz. bob kat blog neh. tp penat nak taip..hoho.

begini ceritanyaa. tadi,lps habis kwt, kami ada mesyarat kadet utk kem orientasi nnt. dah habis mesyuarat. kami main2 lah kat kolam ikan tepi kantin tu. mula2 main biasa2 ajak. pas2 mula lah tangkap2 ikan..aku lah ketua. hehe.aku kan hebat tangkap ikan..hekhek. dah byk dah tangkap,ustz bob mai,suh letak balik ikan2 tuh dlm kolam tadi. ah! geramnyaa! x luak pown!! huh. kami nak tlg bela jaa. huhu

kami pown blah lah dari tmpt tu dgn masing2 muka masam dan penuh maki hamun. lepas tu,oke balik. bergelak tawa spt sedia kala. then,barulah tahu. ikan2 tu suma. ustz bob yg beli letak kat kolam tu..patut laa. ampun ustaz! elleh..ikan pown kedekut! uweeeek. kami niat baik lah ustaz. saya cinta ikan kapi.

dah.dah. malas aku menaip. ne haa. katil aku dah memanggil-manggil. aku pown baru ja sampai umah. penat nak mampos. okeh.gtg. bubyee. muaahhx! =]

accept it or leave it?

agaga.aku dpt sek sains tunku syed putra. adoi. nak p..x pi..nak p..x pi… hurm.trkejut gak aku..aku dpt surat tawaran tuh. mak aku x paksa suh p pown..dia kata..ikut lah nak p ka x..hehe.agak syok di situ..syok kah..?? aku bkn tau bt keputusan sendiri…hurmm. hoho.aku ditawarkn ke aliran teknikal..mcm best kan..so,bleh la amik LK kan..ayah aku pown x kisah dah klu aku amik LK kat sek sains..tu sek dia dulu…hoho. nak p..x pi…huhu

agaga.aku telah menipu kwn2 ku kata aku nak p sek sains…aduh. x sangka aku depa nak teriak..hehe. syg gak kat aku ek… muaahh..muuahh. syg kamu jua..hehe. klu aku p..aku kena tinggalkn semua yg aku ada di derma…kwn2 yg mmg aku syg nk mampos..kadet polis yg agak best..kelas yg agak best jugak…tuition yg aku dah mula best…dan semua yg best2 lah… so..nak p….x pi….org kata..duk sbp, sng dpt tawaran university.. sng dpt scholarship.. hurmm..mcm mana yaa?

oke..kemarin aku da kadet polis kat sekolah…start kul 8.30..aku trlewat sikit..hoho. lans koperal apa cm nih..x penah tepati masa.adoi. mesti jurulatih aku tuh kata apa kan..trok3… haa.atiq n fadh masuk kadet gak taw….semangat gila depa..atiq tuh.kejan mak dia suh beli kasut kawat gak..mlm2 pown,p la kedai cari kasut..haha.semangat siot..yg fadh..cekap dah kawat..atiq pown..ishk. x penat kah..??aku org lama dlm kadet pon penat x sangga…bayangkn..kami kena lari 9 round padang kawat tuh…lari dlm cara kawat lak tuh…mulut x leh duk sengap..kena bilang..tempik kuat2…hoho.mmg penat lahh. aku kagum btol dgn semangat kwn2 akuh. trsangat2 syg kamo semua…x nak ahh p sek sains?

hoho.ari ne..kakiku sakit gegila…cekang abis…tp yg peliknya…kaki kanan aja…aduh. kaki kanan aku neh mmg prob lama dah…hoho. jumaat neh merentas desa la pulok.adoi. aku mls laa..dah la kasut sport pown x da…suma lekang abis..ishk. beli baru..?duit?? adoi. got problem with it…..grr

erk..esok da exam…hoho. dah bersedia kah aku..???

« Older entries